
دنکلیک مدارک در کشور ترکیه
متقاضیانی که قصد ادامه تحصیل در کشور ترکیه را دارند بایستی به دنکلیک مدارک خود اقدام کنند. به معادل سازی مدارک در کشور ترکیه دنکلیک گفته می شود و این معادل سازی یا دنکلیک توسط وزارت آموزش و پروش ترکیه برای تطبیق دروس از دوره ابتدایی تا دبیرستان و سازمان آموزش عالی ترکیه (yok) برای معادل سازی واحد های دانشگاهی می باشد.
گاها افراد کی به قصد کار و ادامه تحصیل که به کشور ترکیه مهاجرت می کنند، نبازمند دنکلیک مدارکشان می باشند و بایستی مدارک خود را دنکلیک کنند، دنکلیک مدارک بیانگر به رسمیت شناخته شدن مدارک تحصیلی در کشور ترکیه می باشد.
دنکلیک مدارک تحصیلی دیپلم
دنکلیک مدارک تحصیلی از پایه ابتدایی تا دبیرستان توسط وزارت آموزش و پرورش کشور ترکیه صورت می گیرد.
در کشور ترکیه تحصیلات قبل از دانشگاه از 12 پایه اصلی تشکیل شده است، بنابراین در صورتی که نظام قدیم هستید بایستی دیپلم و مدرک پیش دانشگاهی خود را برای تطبیق مدارکتان ارائه کنید اما اگر فارغ التحصیل نظام جدید باشید ارائه دانشنامه و ریزنمرات پایه دوازدهم برای تطبیق دنکلیک مدارک کافی می باشد.
دنکلیک مدارک دانشگاهی
اگر قصد تحصیل برای مقاطع بالاتر دارید و یا قصد مشغول به کار دارید ابتدا بایستی ابتدا مدارک دانشگاهی خود را تطبیق دهید.
این تطبیق مدارک توسط سازمان آموزش عالی این کشور که معروف به yok می باشد انجام می پذیرد.
مدت زمانی دنکلیک مدارک دانشگاهی
مدت زمان دنکلیک مدارک دانشگاهی با توجه به رشته تحصیلی متفاوت می باشد برای مثال دنکلیک رشته های پزشکی و زیر مجموعه آنها معمولا تا یکسال ممکن است که پروسه تطبیق مدارک به طول انجامد و برای سایر رشته ها بین 3 الی 6 ماه به طول می انجامد.
مدارک لازم برای دنکلیک
- اصل دیپلم و یا کپی برابر اصل آن که به صورت محضری آماده شده باشد
- ترجمه رسمی به زبان ترکی اصل دیپلم
- کپی از اصل دیپلم و ترجمه های رسمی آن
- برای دنکلیک مدارک تحصیلی که از کشوهای عضو اتحادیه اروپا اخذ شده باشد علاوه بر اصل دانشنامه ضمایم رسمی و محضری آنها نیز لازم می باشد.
- کارت اقامت یا برگه راندوو
- اصل پاسپورت
- پر کردن فرم دنکلیک
- یک سری کپی از تمام موارد ذکر شده
- یک قطعه عکس
- واریز هزینه های دنکلیک
- فرم درخواست معادلسازی مدرک در ترکیه را از اداره آموزش ترکیه دریافت نموده و تکمیل نمایید.
در صورتی نداشتن دنکلیک مشکلاتی از جمله ذیل برای شما به وجود خواهد آمد :
افراد فارغ التحصیل شده از رشته های مهندسی در صورت انجام ندادن امور مربوط به تطبیق واحد هرگز نمی توانند در اتاق مهندسان ثبت نام کنند و همچنین نمی توانند پروژه ها را امضا کنند.
شرایط برای فارغ التحصیلان رشته های پزشکی و دندانپزشکی به مراتب سخت تر می باشد این افراد نه تنها نمی توانند در جایی کار کنند حتی اجازه تاسیس مطب را نیز ندارند.
علاوه بر دنکلیک برای اجازه کار این افراد بایستی از وزارت بهداشت مجوز اخذ کنند.
الزامی می باشد همچنین حتی داروسازان نمی توانند داروخانه ای باز کنند.
چگونه می توان معادل سازی کرد؟
معادل سازی مدرک پزشکی در ترکیه
برای افراد فارغ التحصیل شده در رشته های پزشکی فارغ از این که مدرک تحصیلی خود را از کدام کشور اخذ کرده اند بایستی در آزمون STS شرکت کنند ( آزمون TUS ) و از 100 امتیاز 40 امتیاز را حداقل کسب کنند در غیر این صورت نمی توانند مدارک خود را معادل سازی کنند.
معادل سازی مدرک دندانپزشکی و داروسازی در ترکیه
برای افرادی فارغ التحصیل شده در رشته های دندان پزشکی فارغ از این که در کدام کشور تحصیل کرده باشند باید در آزمون STS (با همان محتوای آزمون DUS) شرکت کنند و موفق به کسب امتیاز 40 از 100 امتیاز شوند در غیر این صورت نمی توانند موفق به معادلسازی مدارک خود شوند.
در رشته های داروسازی متقاضیان باید در آزمون شفاهی (مصاحبه ) که توسط دانشگاه آنادولی برگزار می شود شرکت کنند. معادل سازی با توجه به جواب های متقاضیان صورت می گیرد.
معادل سازی مدرک مهندسی در ترکیه
فارغ التحصیلان رشته های مهندسی و معماری نیز باید بتوانند در آزمون STS-2 از 100 نمره 40 نمره به دست بیاورند.
در این صورت مدرک معادل سازی به آنها اعطاء می گردد.
معادل سازی مدرک معلمان در ترکیه
معلمان می بایستی موفق شوند در آزمون KPSS از 100 نمره حداقل 50 را کسب کنند تا بتوانند گواهینامه معادل سازی خود را دریافت کنند.
معادل سازی مدرک حقوق در ترکیه
فارغ التحصیلان حقوق بایستی یک سری از دروس خود را در ترکیه و در یکی از دانشگاه ها بگذرانند و یا در آزمون هایی که STS برای فارغ التحصیلان حقوق برگزار می کنند شرکت نمایند در غیر این صورت مدارکشان برای معادل سازی پذیرفته نمی شود.
آزمون صدور گواهینامه STS
آزمون صدور گواهینامه STS در دو دوره در طول سال برگزار می شود.
دوره اول در فوریه و دوره دوم در سپتامبر می باشد که هر ساله در این تاریخ ها است.
این آزمون در شهر آنکارا کشور ترکیه برگزار می گردد.
معادلسازی مدارک تحصیلی در ترکیه چگونه است؟
در ابتدا دانشجو باید کدی را از E – government E devlet، که از پست ترکیه (PTT) درخواست کرده است، دریافت کند، زیرا بارگذاری تمام مقالات و مراحل انجام کار به صورت الکترونیکی انجام میشود.
همچنین این کد برای پر کردن اطلاعات شخصی متقاضی مثل شماره ملی، نام و نام خانوادگی، مدرک دانشگاهی پس از ترجمه، مکان و تاریخ صدور مدرک دانشگاهی و مقالات دانشجو، در هنگام ثبت نام الکترونیکی مورد نیاز است. در هنگام ثبت نام باید این مدارک را از قبل آماده کرده باشید:
- ترجمه گواهی فارغ التحصیلی
- تایید اعتبار گواهی تحصیلی در یکی از دفاتر استاد رسمی
- کپی کارت اقامت یا گذرنامه
- رضایت نامه تأییدیه، که در آن تمامی اطلاعات تکمیل و امضا شده و سپس در سایت بارگذاری میشود
قابل توجه متقاضیان عزیز، امکان درخواست اصلاح الکترونیکی مدارک برای شما در نظر گرفته شده است.
به این صورت که یک درخواست اولیه به شورای آموزش عالی ارسال میشود و آنها یک تاریخ را برای شما معین میکنند که باید به صورت حضوری خود متقاضی و یا نماینده حقوقی متقاضی در آدرس زیر حاضر شده و مدارک را به طور کامل ارائه دهد.
آیا دارا بودن مدرک زبان ترکی برای معادل سازی مدارک در ترکیه الزامی است؟
متقاضیان به منظور کار و اشتغال و یا ادامه تحصیل در ترکیه باید مراحل معادل سازی را در این کشور انجام دهند. بهتر است متقاضیان با زبان ترکی آشنایی داشته باشند که هم برای کار و ادامه تحصیل و هم برای تعامل با مردم با مشکلی مواجه نشوند. در هر صورت متقاضیان نیازمند مدرک زبان ترکی TOMER تومر نیستند.
باتوجه به این که مراحل معادل سازی زمان بر است متقاضیان می توانند در طول این مدت به یادگیری زبان ترکی بپردازند و با کسب نمره لازم در آزمون تومر همه مراحل معادل سازی مدرک تحصیلی در ترکیه را با موفقیت انجام دهند.